Kalauz

Gyakran hallott hittel kapcsolatos kifejezések magyarázata, a keresztény hittől távol élőknek.

A magyarázatok nem a teljesség igényével készülnek, hanem röviden, lényegre törően -esetleg a sok megközelítésből csak egyet kiragadva- igyekszenek útmutatást adni.

Tovább

A Plébánia oltalma alatt működő helyi Máltai Szeretetszolgálat – a szentmisén jelenlévők által is – szeretettel és tisztelettel kér mindenkit arra, hogy adományaik felajánlásakor legyenek körül tekintőek!

Csak olyan használt ruhát vigyenek az átvevő helyre, amely a családban fölöslegként jelenik meg, ám amelyet saját maguk is még szívesen használnának.


A Szeretetszolgálat nem szemét lerakó!

Nagyon fájó és bántó, hogy újabban egyre többen úgy akarnak megszabadulni fölösleges és használhatatlan ruhadarabjaiktól, hogy egészen egyszerűen – bejelentés nélkül- lerakják használhatatlan, szennyes holmijukat a Szeretetszolgálat bejáratánál.

Legutóbb 7 köbméter penészes és szennyezett ruhát kellett elvitetni a szeméttelepre, ami 50.000 Ft költségébe került a Máltai Szeretetszolgálatnak!


Nyomatékosan kérünk tehát mindenkit, hogy csakis tiszta és jó minőségű ruhát ajánljon fel a rászorulóknak!

Ez nem csak higiénia kérdése, hanem kifejeződik benne, az a felebaráti szeretet és tisztelet, amellyel mindenki tartozik a magánál elesettebb emberek iránt, és akikben különösképpen is a megvetett, kitaszított Krisztus Arcát kell meglátnunk.