Kalauz

Gyakran hallott hittel kapcsolatos kifejezések magyarázata, a keresztény hittől távol élőknek.

A magyarázatok nem a teljesség igényével készülnek, hanem röviden, lényegre törően -esetleg a sok megközelítésből csak egyet kiragadva- igyekszenek útmutatást adni.

Tovább

A Vörösberényi Plébánia képviselőtestülete elvi döntést hozott, hogy a templom karzatára új orgonát építtet, amely mind megjelenésében, mind pedig hangzásában illik a gyönyörű barokk templomba.

Az előzetes tervek szerint a hangszer nem csak a liturgikus ének kísérésére lesz alkalmas, hanem nívós koncertek megvalósítására is.

Az építés becsült költsége 25 millió forint, amelyet igyekszünk pályázatok útján előteremteni, de szeretnénk kérni az itt élők és itt nyaralók támogatását is, amelyet előre is hálásan köszönünk!

 

 

A támogatás módjai:

 

1. Nyári orgona koncertek alkalmával, a kihelyezett perselybe tehetjük adományunkat.

2. A Vörösberényi templom hátsó padsora mögött lévő perselybe adakozhatunk.

3. A Plébániákon (Dr.Óvári F. u. 28; Thököly u. 4.), vagy a szentmisék után a templomokban személyesen is átadhatjuk adományunkat. 

4. Csekken, a templom számlaszámára (a megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni, hogy „ORGONA”)

5. „Örökbefogadással”

Flöte 4’ sípjait 10.000 Forintért, Principal 8’ sípjait 20.000 Forintért, Tromboncini 8’ sípjait 30.000 Forintért, Bourdon 16’ sípjait 40.000 Forintért lehet örökbe fogadni.  

Az örökbefogadás a támogatásnak egy formája. Az örökbefogadók neve bekerül az orgona támogatóinak könyvébe. Továbbá a 250.000 Forintnál nagyobb adományozók neve felkerül az orgonaház falára.

 

A gyűjtés jelenlegi állása: 1,1 millió Ft