Kalauz

Gyakran hallott hittel kapcsolatos kifejezések magyarázata, a keresztény hittől távol élőknek.

A magyarázatok nem a teljesség igényével készülnek, hanem röviden, lényegre törően -esetleg a sok megközelítésből csak egyet kiragadva- igyekszenek útmutatást adni.

Tovább

A rózsafüzér

 

http://domonkosok.hu/a-rozsafuzer-eredete-es-lenyege/

 

Rózsafüzér Királynéja!

Könyörögj érettünk!


 

A rendezvényre 2018. április 18-án került sor, a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégiumban (8220, Balatonalmádi Rákóczi u. 39.) 11h-13h között.

Az osztálytermi érzékenyítő előadás a 27-es tanteremben zajlott, 3 osztály (10B, 11A és a 11B) és kísérőtanáraik részvételével. A kétszereplős darab kábítószer függőségükről valló emberek személyes dokumentumai alapján készült, egy drogos fiú és édesapja viszonyát mutatja be a Nézőművészeti Kft. és a Manna kulturális Egyesület közös előadásban. A nézők is számos esetben megszólíttatnak a darabban, interaktív és megrázó is egyben az előadás. Az egy órás darabot követően, amelyben Kovács Krisztián a fiút, Scherer Péter az apát alakítja, egy nagyon közvetlen hangvételű és őszinte beszélgetés alakult ki egy újabb óra időtartamban azokról a benyomásokról és kérdésekről, amelyek a darab megnézése során a diákokban felmerültek. A beszélgetést Scherer Péter nagyon motiváló kérdésekkel vezette le, Surányi Judit drogprevencióval foglalkozó szakember segítségével. A diákok nagyon fogékonyak voltak és őszintén megnyíltak a beszélgetésben, a visszajelzéseik alapján lenyűgözte őket az előadás életszerűsége, így a droghasználatról, drogfüggőségről kialakult nézeteikre mély és maradandó benyomást tett a rendezvény.

A jövőben félévente szeretnénk meghívni más osztályokhoz is ezt az előadást, vagy a Nézőművészeti Kft. más témájú, a fiatalok társadalmi problémákkal kapcsolatos érzékenységét formáló előadását.