Kalauz

Gyakran hallott hittel kapcsolatos kifejezések magyarázata, a keresztény hittől távol élőknek.

A magyarázatok nem a teljesség igényével készülnek, hanem röviden, lényegre törően -esetleg a sok megközelítésből csak egyet kiragadva- igyekszenek útmutatást adni.

Tovább

Érsek atya múlt vasárnap felolvasott buzdítása értelmében a mai és következő vasárnapon mindenkinek lehetősége lesz a misék után, az „őshonos európai kisebbségek védelmében” kezdeményezett aláírásgyűjtéshez csatlakozni.

Mi magyarok kell, hogy különösen fontosnak tartsuk ezt az anyaországon kívül élő honfitársaink miatt! 

 

Főtisztelendő Atyák!

Megkeresés érkezett hozzám a Rákóczi Szövetségtől, hogy az őshonos európai kisebbségek védelmében kezdeményezett aláírásgyűjtésüket támogassam.

Tudjuk, hogy amennyiben összegyűlik az egymillió aláírás, akkor az Európai Bizottságnak foglalkoznia kell a kérdéssel és remélhetőleg ez elvezet ahhoz is, hogy európai szintű jogi védelemben részesüljenek ezek a kisebbségek. Mi magyarok különösen fontosnak tartjuk ezt az anyaországon kívül élő honfitársaink miatt!

Még szűk nyolc hét van arra, hogy az eddig összegyűlt hatszázezer aláírás mellé a maradék négyszázezer aláírás meglegyen. Arra kérem tehát a paptestvéreket, hogy álljanak e jó ügy mellé és lehetőségeikhez mérten támogassák ezt a kezdeményezést!

Fáradozásukat előre is köszönve, szeretettel és imával:

+ Gyula érsek