Kalauz

Gyakran hallott hittel kapcsolatos kifejezések magyarázata, a keresztény hittől távol élőknek.

A magyarázatok nem a teljesség igényével készülnek, hanem röviden, lényegre törően -esetleg a sok megközelítésből csak egyet kiragadva- igyekszenek útmutatást adni.

Tovább

 

EUKARISZTIKUS KONGRESSZUS MISSZÓS KERESZTJE

 

 

Hamarosan nagy megtiszteltetés éri Plébániánkat. Május 12-én, szombaton hozzánk érkezik a 2020-as Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus Missziós keresztje.


 

 

RÉSZLETES PROGRAM

 

 

Május 13-án, vasárnap, a 18 órakor kezdődő esti szentmiséhez kapcsolódóan fogadjuk ünnepélyesen a missziós keresztet. A kereszt négy teljes napot tölt nálunk.


A kereszt jelenlétéhez kapcsolódó lelki programok.


Május 13. vasárnap. 17.00: Fatimai imaóra. 18.00: ünnepi szentmise. Főcelebráns: vitéz Ajtós József László prépost, kerületi esperes. Koncelebrálanak a Palotai esperesi kerület papjai. A szentmisén Plébániánk kórusa mellett közreműködnek a „Zirci Fúvósok”, Karácson Zoltán vezényletével.


Május 14. hétfő. 18.00: a Vörösberényi Plébánia és Káptalanfüredi filiális egyházközség látogatása a missziós keresztnél. Imaóra és szentmise.


Május 15. kedd. 18.00: a Balatonalmádi és Vörösberényi imacsoportok, Rózsafüzér társulatok és a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának imaórája, majd szentmise.


Május 16. szerda. 18.00: A Plébánia családos közösségének és hittanosainak imaórája, majd 19 órakor szentmise.


A Szent Imre templom a Missziós kereszt ittléte idején

minden nap délelőtt 10 órától nyitva lesz, szabadon látogatható!


 

FIGYELEM FELHÍVÁS!

 

Külön is kérek mindenkit, ne felejtse el, hogy május 13-án vasárnap,

az esti szentmise kivételesen 18 órakor kezdődik!