Kalauz

Gyakran hallott hittel kapcsolatos kifejezések magyarázata, a keresztény hittől távol élőknek.

A magyarázatok nem a teljesség igényével készülnek, hanem röviden, lényegre törően -esetleg a sok megközelítésből csak egyet kiragadva- igyekszenek útmutatást adni.

Tovább

Plébániánk ismét helyet adott a Veszprémi főegyházmegye központi hitoktatói továbbképzésének. A napot Dr. Márfi Gyula érsek atya által celebrált szentmise és prédikációja igen jól megalapozta a lelki épülésre összegyűlt hitoktatókban a nap alapgondolatát: Ki vagyok én - mi a feladatom a világban- hogyan tegyem meg azt. A továbbképzés előadásainak a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár adott helyet.

Előadónk  Dr. Újházy András a Piliscsabai Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetin Iskola igazgatója volt, aki igen élménydús, a mindennapi közösségszolgálatot segítő témákban adott iránymutatást. Keresztény önismeret - Etika , válasz a mindennapok kihívásaira témákat jártuk körbe. Az előadások általi lelki épülést,  a jókedvű ebéd és a hallottak megbeszélése egészítette ki. A résztvevők a hallottak alapján remélhetőleg még jobb építőmunkásaivá válnak  a közösségüknek.