Kalauz

Gyakran hallott hittel kapcsolatos kifejezések magyarázata, a keresztény hittől távol élőknek.

A magyarázatok nem a teljesség igényével készülnek, hanem röviden, lényegre törően -esetleg a sok megközelítésből csak egyet kiragadva- igyekszenek útmutatást adni.

Tovább

"A humor, a jókedv és az életszentség édestestvérek”  - állapította meg már XXIII. János pápa is. A keresztény élet, a Jézussal való mély kapcsolat együtt jár a derűvel is, hiszen a Megváltó örömhírt bízott ránk.  Ezt sugározta városunkban az idestova két évtizedes hagyományként megrendezett Keresztény farsangi bál az idén is.
A vendégeket a Pannónia kulturális központ nagytermében ezúttal is  a színes lufikkal feldíszített, szépen terített asztalok várták. A roskadozó svédasztal és vidám műsorok kínálatában, jóízű beszélgetések, zene és tánc forgatagában élhette meg az együttlét nagyszerű érzését a helyi plébánia közössége. A résztvevőket Szabó János plébános úr köszöntötte.
A bál hangulatát két énekes operettekből, musicalokból válogatott műsora alapozta meg.
Pató Bálint balatonalmádi gimnazistától a  Bob herceg belépőjét, majd a Honvéd Bandát hallhattuk.
Káplán György énekművésszel, „Almádi szerelmesével” a Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország, a Nagyapám 20 éves volt,  majd a Rózsalevél című dalokat dúlolta együtt a közönség. Végül Darvas Szilárd Legenda a nő teremtéséről című verse szórakoztatta a bálozókat.
A Zóna étterem dolgozói Halász Zsuzsanna vezetésével fölséges étkeket varázsoltak az asztalokra, a desszertet pedig a sütiversenyre érkezett finomabbnál finomabb csemegék jelentették, melyeket Perjés Éva fogadott.
A vacsora utáni bálon Szalai Balázs szintetizátoros zenéjére táncra perdült a közösség minden tagja, köztük korábbi káplánunk, Laposa Norbert atya is, aki most fűzfői plébános. A legifjabbak hajnalig járták a táncot.
Amint plébánosunk fogalmazott, a bál is bizonyítja, hogy “a keresztények nem savanyú uborkák!" Farsangi időszakban tudnak mulatni, a böjti időszakban pedig elcsendesedve magukba szállni.