Kalauz

Gyakran hallott hittel kapcsolatos kifejezések magyarázata, a keresztény hittől távol élőknek.

A magyarázatok nem a teljesség igényével készülnek, hanem röviden, lényegre törően -esetleg a sok megközelítésből csak egyet kiragadva- igyekszenek útmutatást adni.

Tovább

A rózsafüzér

 

http://domonkosok.hu/a-rozsafuzer-eredete-es-lenyege/

 

Rózsafüzér Királynéja!

Könyörögj érettünk!


 

Az EFOP 1.3.5 eseményi között a szombaton zajlott Márton napi rendezvényünk minden eddigi várakozást és elképzelést felülmúlt. Mint tegnap a templomi misén is elhangzott, köszönetet szeretnénk mondani a szervezőknek, Beckerné Sabján Ottiliának, és Kováts Annának, illetve a sok önkéntesnek, anyukáknak, középiskolás diákoknak, akik lehetővé tették, hogy közel fél ezer ember jól érezze magát, az ünnepnek megfelelően részt vegyen a rendezvényen.

A pályázat célja a társadalmi szerepvállalás erősítése és az önkéntesség előremozdítása a helyi közösségek erősítése. A Márton napi rendezvényünkön nem csak hívők vettek részt, közel 70 család akik nem csak Almádiban laknak, vidékiek, idős nyugdíjasok, újszülöttek, kamaszok, nagymamák és nagypapák.....

A nagy tömeg a Pannóniában töltött programok után-ahol közel öt helyszínen tölthették el a családok a szombat délutánt Szent Márton életútjával megismerkedve (Szent Márton óriás társas játék kvíz, püspüksüveg készítés, lámpás készítés, vetélkedők, kézműves foglalkozások)-fegyelmezetten, minden korosztály lámpást nyújtva vonult le a Szent Erzsébet parkba,ahol közösen énekeltünk.
A tegnapi Szent Mise után a megmaradt kifliket a Máltai Szeretet szolgálat osztotta szét a rászorulók között.