Kalauz

Gyakran hallott hittel kapcsolatos kifejezések magyarázata, a keresztény hittől távol élőknek.

A magyarázatok nem a teljesség igényével készülnek, hanem röviden, lényegre törően -esetleg a sok megközelítésből csak egyet kiragadva- igyekszenek útmutatást adni.

Tovább

Az Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje május 13-án vasárnap Balatonalmádiba érkezik és 17-ig (csütörtökig) marad a helyi Szent Imre templomban. A hívek ez idő alatt az alábbi programokon vehetnek részt:


 

Május 13. vasárnap

 

17.00 - Fatimai imaóra 
18.00 - Ünnepi szentmise keretében a missziós kereszt fogadása

Főcelebráns: Vitéz Ajtós József László prépost, kerületi esperes. Koncelebrálnak a Palotai esperesi kerület papjai. A szentmisén a Szent Imre templom kórusa mellett közreműködnek a "Zirci Fúvósok", Karácson Zoltán vezényletével.


 

Május 14. hétfő

 


1 8.00 - a Vörösberényi Plébánia és Káptalanfüredi filiális egyházközség látogatása a missziós keresztnél. Imaóra és szentmise. Bemutatja: Szabó János plébános

 

Május 15. kedd

 

18.00 - A Balatonalmádi és Vörösberényi imacsoportok, Rózsafüzér társulatok és a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának imaórája, majd szentmise. Bemutatja: Laposa Norbert balatonfűzfői plébános

 

Május 16. szerda

 

 

18.00 - A Plébánia családos közösségének és hittanosainak imaórája, majd szentmise. Bemutatja: Csernai Balázs atya, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Veszprém Főegyházmegyei referense.
A Szent Imre templom a missziós kereszt ottléte idején mindennap délelőtt 10 órától nyitva lesz.