Kalauz

Gyakran hallott hittel kapcsolatos kifejezések magyarázata, a keresztény hittől távol élőknek.

A magyarázatok nem a teljesség igényével készülnek, hanem röviden, lényegre törően -esetleg a sok megközelítésből csak egyet kiragadva- igyekszenek útmutatást adni.

Tovább

Jelentős állomásához érkezett a Szent Ignác templomban építendő orgona ügye.

Az egyházközségi testület egyetértésével aláírásra került az új orgona építéséről szóló szerződés Paulus Frigyes orgona építő mesterrel.

Terveink szerint a 18 regiszteres barokk intonálású új orgona 2019 késő tavaszán fog megszólalni a Szent Ignác templomban.

Az orgona építés teljes költsége bruttó 46 millió forint.

Ennek nagy részét két magán adomány fedezi, de a költségek teljes fedezetéhez továbbra is számítunk a helyi és innét elszármazott templomot szerető emberek támogatására.

 

 

 

A támogatás módjai:

 

1. Nyári orgona koncertek alkalmával, a kihelyezett perselybe tehetjük adományunkat.

2. A Vörösberényi templom hátsó padsora mögött lévő perselybe adakozhatunk.

3. A Plébániákon (Dr.Óvári F. u. 28; Thököly u. 4.), vagy a szentmisék után a templomokban személyesen is átadhatjuk adományunkat. 

4. Csekken, a templom számlaszámára (a megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni, hogy „ORGONA”)

5. „Örökbefogadással”

Flöte 4’ sípjait 10.000 Forintért, Principal 8’ sípjait 20.000 Forintért, Tromboncini 8’ sípjait 30.000 Forintért, Bourdon 16’ sípjait 40.000 Forintért lehet örökbe fogadni.  

Az örökbefogadás a támogatásnak egy formája. Az örökbefogadók neve bekerül az orgona támogatóinak könyvébe. Továbbá a 250.000 Forintnál nagyobb adományozók neve felkerül az orgonaház falára.