Kalauz

Gyakran hallott hittel kapcsolatos kifejezések magyarázata, a keresztény hittől távol élőknek.

A magyarázatok nem a teljesség igényével készülnek, hanem röviden, lényegre törően -esetleg a sok megközelítésből csak egyet kiragadva- igyekszenek útmutatást adni.

Tovább

A rózsafüzér

 

http://domonkosok.hu/a-rozsafuzer-eredete-es-lenyege/

 

Rózsafüzér Királynéja!

Könyörögj érettünk!


 

 Tisztelt Szülők!

Ezt az alkalmat is megragadom arra, hogy felhívjam figyelmüket általános iskolás korú gyermekük hitoktatásának kérdésére. Kérem, hogy aki gyermekét a katolikus vallásban kereszteltette meg, az katolikus hittanra írassa be, amikor iskolába kerül. Lelkiismeretben nem megengedhető, hogy "etikára", vagy más felekezetű hittanra járjon!
(pl. azért, mert barátja, osztálytársa oda jár.)
 
Emlékezzenek rá, hogy a hitoktatáson való részvétel nem múlhat a gyermek döntésén, hanem annak biztosítása az Önök lelkiismeretbeli kötelessége. Keresztény hitben való nevelésére komoly ígéretet tettek a gyermek megkeresztelésekor.
 
Erkölcsileg szétzilált világunkban különösen nagy szükség van arra, hogy olyan szilárd értékrend és gondolkodás alakuljon ki az utánunk jövő nemzedékekben, amelyre egész életükben támaszkodni tudnak. Ennek egyik elősegítője a hitoktatás, nélkülözhetetlen támasza pedig vasárnaponként a szentmise, az Isten oltára körül összegyűlő keresztény közösség.
 

János atya